Ahlan Wa Sahlan dan Selamat Sejahtera!!

Ahlan Wa Sahlan  dan  Selamat Sejahtera!!

Tuesday, May 24, 2011

JOM REGISTER HB... COOL!!!

TO REGISTER.. PLEASE FOLLOW STEP BY STEP YE...

FIRST... CLICK BANNER HEARBEAT DI BLOG NI.. THEN FOLLOW STEPS BERIKUT...






COPY DARI MY FAVOURITE BLOGGER... SUZIE

2. Klik Icon Hearbeat seperti yang me bulatkan tu


3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas



6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan


7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)


8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue


9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat



10. Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)


11. Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
 (seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)--setaip code adalah unik/tak sama utk setiap member heartbeat tau (mcm nuffnang punya code gaklah)

AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG


 1. Pi Kat Design


2. Klik Add A Gadget 


3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then save, ulangi cara yang sama untuk letak ketiga2 iklan berkenaan



4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...


done!!

selamat berheartbeat uolls!! 

jgn kedekut utk u click me i click u, sbb HB memang based on click2 yer--tak de isu fraud click! 
let's say, kalau 100 org click ur HB banner everyday, dh dpt RM4, kalau sebln ---RM4 X 30 days =RM120 kan..tak ke byk tu...., as side income from blogging

note 2 : saper2 yg nak copy full tuto (entry ni) utk promo HB kat blog masing2, silakan yer. just mention/backlink to my blog ajer :) sbb me sgt2 paham, tanpa full tuto entry, agak susah nak convince org utk join HB :)

Friday, May 13, 2011

Label murah dan cepat..

On the way.. keychain love & butterfly dari Tasha, Petaling Jaya untuk  "Majlis Aqiqah Raed" anaknya..

Label ni di print atas kain cotton yang telah dilapik dengan kain gam yang kemudiannya di print atasnya.. maka jadilah label untuk diletakkan di belakang keychain nya.. lebih mudah dan cepat..
Terima kasih pada kawan2 crafter yang memberi tips ini..


HP Case

Order dari kawan skolah Mira (anak buah).. tapi dek kerana tak bagi ukuran.. jahit secara rambang jer saiznya.. alih2.. tak jadi beli coz besar sket dari hp dia..grrrr




HP Charm


Rama-rama Lagii.....

10 pcs rama-rama.. order Pn Salmah lagii..lupa nak ambil pic.. dah bungkus baru teringat.. tapi malas nak keluarkan balik.. snap jer laa ngan plastik2 sekali..



Bookmark... ok tak..

1st time buat bookmark ni.. 5 pcs order dari Pn. Salmah, satu lagi tuu.. hehhehe.. pakai sendiri...



20 pcs order lagi dari Pn. Salmah.. Terima kasih kak.. 
Yang ni bukan 100% handmade.. coz nak cepat.. tang batangnya.. dijahit mesin dgn pelbagai corak.. bersengkang mata menyiapkannya.. Harap Kak Salmah berpuas hati...




OrDer LaAGitarrr..

ORDER MIRA MANIK.. Terima kasih yang...





YANG BAWAH NI .. KEYCHAIN GITAR PVC .. 
SPECIAL UNTUK ABG KANDUNG..HARAP DIA SUKA..


oRDER mIRA mANIK dan gITAR PVC




lOVE iS cINTA

BUAT SENDIRI KEYCHAIN SULAMAN BENANG

BUTIRAN LANJUT KLIK DISINI

:: CONTOH ::

There was an error in this gadget

HB

JOM REGISTER HEARTBEAT... COOL LAAA..

JOM JOINT HEARBEAT... FREE JERK... EVERY CLICK DAPATLAH RM0.04SEN... KALAU NAK BELI GIFT YANG MENARIK.. BOLEH LETAK GAMBAR BABY DI BAJU.. MUG GAMBAR KITA.. AND MANY MORE... JOM REGISTER...

UNTUK REGISTER.. CLIK JE BANNER HEARTBEAT.. DAN KLIK KAT
SINI UNTUK TUTORIAL